Anglų kalbos kursai Sveiki atvykę į anglų kalbos kursus! Norite išmokti anglų kalbą, nes ši kalba Jums bus reikalinga darbui, mokslui ar šiaip savo malonumui? Norite, kad bendravimas anglų kalba Jums nebekeltų streso? Tada anglų kalbos kursai „Mokslo namuose“ kaip tik Jums! Stengiamės prisitaikyti prie besimokančiųjų poreikių,visada atsižvelgiame į Jūsų pasiūlymus ir pastabas. Dėstytojus parenkame atsižvelgdami į jų profesionalumą,sugebėjimą taikyti pažangias mokymo metodikas, Savo mokykloje siūlome draugišką ir šiltą amosferą jaukiose mūsų klasėse. Užsiėmimų metu vaišiname kava ir arbata. Paskaitos vyksta nedidelėmis grupėmis. Kursai vyksta pačiame Vilniaus centre, šalia centrinės universalinės parduotuvės, Konstitucijos pr. 12-302, 6 įėjimas. Pabaigus kursus išduodame kursų baigimo PAŽYMĖJIMUS.
|
|
|
Anglai savo Kalėdinio stalo neįsivaizduoja be
Kalėdinio pudingo, kuris dar žinomas, kaip slyvų pudingas. Pudingo receptas yra
perduodamas močiučių bei mamyčių lūpomis savo atžaloms. Kitiems tai gali
skambėti keistai, tačiau nors jis vadinasi slyvų pudingu, jame nėra nei vienos
slyvos, o ir atrodo jis visai ne kaip pudingas, o greičiau kaip pyragas. Tačiau
anglai nebūtų anglais, jeigu nesugalvotų ko nors keisto, tačiau ypatingai
skanaus J
Tradiciškai šis pudingas yra daromas likus penkioms savaitėms iki Kalėdų,
sekmadienį prieš Adventą. Ta diena laikoma „maišymo“ sekmadieniu, kuomet
kiekvienas šeimos narys arba jauniausias iš jų maišant sugalvoja norą. Sunkus
ir turtingas pudingas yra verdamas, gaminamas iš sunkios masės šviežių arba
džiovintų vaisių, riešutų ir taukų (jautienos arba avienos). Pudingas yra labai
tamsus, beveik juodos spalvos, permirkęs brendžiu, tamsiu alumi arba kitu
alkoholiniu gėrimu. Darant pudingą dažniausiai šeimos nariai įmaišydavo tam
tikrą daiktelį, kuris turėdavo savo simbolinę reikšmę: įmaišant sidabrinę
monetą viliamasi kad kiti metai bus geros sveikatos metai, šakutė reiškia
sėkmę, sidabrinis antpirštis- augimą, žiedas- vedybas, inkaras- saugų uostą. Kai
pudingas išverdamas, jis padedamas į sausą vėsia vietą kelioms savaitėms. Kai
pudingas būna padalintas, visi tikisi, kad būtent jų lėkštutėje atsidūrė laimę
nešantis kąsnis su paslėptu simboliu. Pudingo serviravimas irgi turi labai
didelę reikšmę. Anglai serviruoja keliais būdais: kai kurie dekoruoja pudingą
pašventinta šakele, kiti panardina į brendį, treti uždega pudingą. Dažniausiai
Kalėdinis pudingas iškilmingai įnešamas ir padedamas ant stalo aidint
plojimais. Pudingas yra valgomas su brendžio sviestu, romo sviestu, grietinėle,
saldžiu kremu arba apibarstomas cukraus pudra.
Jeigu norite pasigaminti šį nuostabų anglišką
Kalėdomis kvepiantį pudingą, jums reikės
šių ingredientų:
275 g baltos
arba rudos duonos džiūvėsėlių
100 g kapotų
abrikosų
100 g kapotų
figų
225 g serbentų
275 g razinų
225 g besėklių
razinų
75 g cukruotų
žievelių (vėliau ir sukapotų)
50 g kapotų
migdolų
225 g rudojo
cukraus
225 g lajaus
½ a.š. druskos
1 a.š.
prieskonių mišinio
1 a.š cinamono
½ a.š. muskato
1 apelsino
1 citrinos
1 tarkuoto
obuolio
150 ml tamsaus
alaus
150 ml pieno
4 š. brendžio
Sviesto dubeniui
ištepti
Kaip gaminti:
Sudėti visus sausuosius ingredientus į didelį dubenį
ir gerai išmaišyti. Tuomet sudėti likusius ingredientus ir gerai sumaišyti
rankomis. Padalinti mišinį į dvi lygias dalis ir sudėti į du atskirus karščiui
atsparius dubenis (išteptus sviestu) pripildant mase juos beveik iki kraštų.
Išlyginti jų paviršius. Tuomet uždengti kiekvieną dubenį pergamentiniu
popieriumi ir aliuminio folija, su virvele apvynioti dubenių kraštus paliekant
ilgesnius galus, kad padaryti rankenėlę iš virvelių. Palikti vėsioje vietoje per naktį.
Kitą dieną abejus dubenis sudėti į gilius puodus ir
įpilti verdančio vandens tiek, kad apsemtų pusę dubens. Virti ant silpnos
ugnies uždengus dubenis apie 7 valandas. Patikrinti reguliariai vandens lygį,
vis įpilant verdančio vandens, kad visuomet būtų pusė dubens apsemta.
Po 7 valandų išimti iš puodų ir atvėsinti. Nuimti
virvutes, pergamentinį popierių bei foliją ir uždėti naują pergamentinį
popierių bei foliją. Padėti į sausą vėsią vietą 5 savaitėms. Kalėdų dieną
pudingus pakaitinti tuo pačiu principu keliuose coliuose vandens pora valandų. Pateikti
su šiltu sviestiniu kremu. Skanaus! J
Parengė
Egidija Žemgulytė
|
|