Anglų kalbos kursai
Sveiki atvykę į anglų kalbos kursus!
Norite išmokti 
anglų 
kalbą, nes ši kalba Jums bus reikalinga darbui, mokslui ar šiaip savo malonumui?

Norite, kad bendravimas 
anglų
 kalba Jums nebekeltų streso? 

Tada 
anglų
 kalbos kursai „Mokslo namuose“ kaip tik Jums!

Stengiamės prisitaikyti prie besimokančiųjų poreikių,visada atsižvelgiame į Jūsų pasiūlymus ir pastabas. 
Dėstytojus parenkame atsižvelgdami į jų profesionalumą,sugebėjimą taikyti pažangias mokymo metodikas, 
Savo mokykloje siūlome draugišką ir šiltą amosferą jaukiose mūsų klasėse. Užsiėmimų metu vaišiname kava ir arbata. Paskaitos vyksta nedidelėmis grupėmis. 
Kursai vyksta pačiame Vilniaus centre, šalia centrinės universalinės parduotuvės, Konstitucijos pr. 12-302, 6 įėjimas.
Pabaigus kursus išduodame kursų baigimo PAŽYMĖJIMUS.



Anglai savo Kalėdinio stalo neįsivaizduoja be Kalėdinio pudingo, kuris dar žinomas, kaip slyvų pudingas. Pudingo receptas yra perduodamas močiučių bei mamyčių lūpomis savo atžaloms. Kitiems tai gali skambėti keistai, tačiau nors jis vadinasi slyvų pudingu, jame nėra nei vienos slyvos, o ir atrodo jis visai ne kaip pudingas, o greičiau kaip pyragas. Tačiau anglai nebūtų anglais, jeigu nesugalvotų ko nors keisto, tačiau ypatingai skanaus  J Tradiciškai šis pudingas yra daromas likus penkioms savaitėms iki Kalėdų, sekmadienį prieš Adventą. Ta diena laikoma „maišymo“ sekmadieniu, kuomet kiekvienas šeimos narys arba jauniausias iš jų maišant sugalvoja norą. Sunkus ir turtingas pudingas yra verdamas, gaminamas iš sunkios masės šviežių arba džiovintų vaisių, riešutų ir taukų (jautienos arba avienos). Pudingas yra labai tamsus, beveik juodos spalvos, permirkęs brendžiu, tamsiu alumi arba kitu alkoholiniu gėrimu. Darant pudingą dažniausiai šeimos nariai įmaišydavo tam tikrą daiktelį, kuris turėdavo savo simbolinę reikšmę: įmaišant sidabrinę monetą viliamasi kad kiti metai bus geros sveikatos metai, šakutė reiškia sėkmę, sidabrinis antpirštis- augimą, žiedas- vedybas, inkaras- saugų uostą. Kai pudingas išverdamas, jis padedamas į sausą vėsia vietą kelioms savaitėms. Kai pudingas būna padalintas, visi tikisi, kad būtent jų lėkštutėje atsidūrė laimę nešantis kąsnis su paslėptu simboliu. Pudingo serviravimas irgi turi labai didelę reikšmę. Anglai serviruoja keliais būdais: kai kurie dekoruoja pudingą pašventinta šakele, kiti panardina į brendį, treti uždega pudingą. Dažniausiai Kalėdinis pudingas iškilmingai įnešamas ir padedamas ant stalo aidint plojimais. Pudingas yra valgomas su brendžio sviestu, romo sviestu, grietinėle, saldžiu kremu arba apibarstomas cukraus pudra.

Jeigu norite pasigaminti šį nuostabų anglišką Kalėdomis kvepiantį pudingą,  jums reikės šių ingredientų:

275 g baltos arba rudos duonos džiūvėsėlių

100 g kapotų abrikosų

100 g kapotų figų

225 g serbentų

275 g razinų

225 g besėklių razinų

75 g cukruotų žievelių (vėliau ir sukapotų)

50 g kapotų migdolų

225 g rudojo cukraus

225 g lajaus

½ a.š. druskos

1 a.š. prieskonių mišinio

1 a.š cinamono

½ a.š. muskato

1 apelsino

1 citrinos

1 tarkuoto obuolio

150 ml tamsaus alaus

150 ml pieno

4 š. brendžio

Sviesto dubeniui ištepti
 

Kaip gaminti:

 

Sudėti visus sausuosius ingredientus į didelį dubenį ir gerai išmaišyti. Tuomet sudėti likusius ingredientus ir gerai sumaišyti rankomis. Padalinti mišinį į dvi lygias dalis ir sudėti į du atskirus karščiui atsparius dubenis (išteptus sviestu) pripildant mase juos beveik iki kraštų. Išlyginti jų paviršius. Tuomet uždengti kiekvieną dubenį pergamentiniu popieriumi ir aliuminio folija, su virvele apvynioti dubenių kraštus paliekant ilgesnius galus, kad padaryti rankenėlę iš virvelių.  Palikti vėsioje vietoje per naktį.

Kitą dieną abejus dubenis sudėti į gilius puodus ir įpilti verdančio vandens tiek, kad apsemtų pusę dubens. Virti ant silpnos ugnies uždengus dubenis apie 7 valandas. Patikrinti reguliariai vandens lygį, vis įpilant verdančio vandens, kad visuomet būtų pusė dubens apsemta.

Po 7 valandų išimti iš puodų ir atvėsinti. Nuimti virvutes, pergamentinį popierių bei foliją ir uždėti naują pergamentinį popierių bei foliją. Padėti į sausą vėsią vietą 5 savaitėms. Kalėdų dieną pudingus pakaitinti tuo pačiu principu keliuose coliuose vandens pora valandų. Pateikti su šiltu sviestiniu kremu. Skanaus! J

Parengė Egidija Žemgulytė